Nyhetsbrev 2013-07-04

Läs gärna mitt senaste nyhetsbrev, direkt från Almedalen:

Visby, 2013-07-04

Hej alla,
De mörka molnen drar sakta bort från Visby och snart tittar solen fram. Så ska det se ut, den här dagen som är Vänsterpartiets i Almedalen, Gotland. Här bubblar det som vanligt av aktiviteter. Själv har jag fullt upp att delta i seminarier om främst klimat, miljö och djur. Efter snart femton seminarier på tre dagar blir man rätt mör. Imorgon är det dags att resa hem, ser fram emot det…

Almedalen mer…
Men först ska Vänsterpartiets dag avklaras, ikväll talar Jonas Sjöstedt i Almedalen. Jag har tjuvläst talet och kan avslöja att det blir en hel del klimat. Utmärkt! Vänsterpartiet har idag också gått ut och krävt en skärpning av grundlagen för att skydda gemensamt ägd egendom. Jag tycker det är ett mycket bra förslag. Det är idag alldeles för slätt att slumpa ut skolor, äldreboenden, vårdcentraler och annan gemensamt ägd egendom. Vi borde bättre skydda det vi äger gemensamt. Läs gärna mer om vårt förslag: http://www.vansterpartiet.se/skydda-det-vi-ager-tillsammans/

     På tal om Almedalen, läs gärna dagens Almedalskrönika på Supermiljöbloggen, ”Att gå före är att ta ansvar”. Jepp, den är skriven av mig J  http://supermiljobloggen.se/kolumn/2013/07/v-jens-holm

Säpo
Ni kanske har läst i medierna om säkerhetspolisens misstänkta övervakning av mig. En person påstår att han varit ”uppgiftslämnare” åt Säpo och har bland annat lämnat uppgifter om mig. OM vad är lite mindre klart. Klart för mig är i alla fall att jag inte tycker att jag har gjort något olagligt eller andra konstigheter som borde tilldra Säpo detta intresse. Är det något de undrar över kan de bara höra av sig. Jag har nu i alla fall skrivit till Säpo och bett att få besked om de har övervakat mig på något vis. Läs gärna vad jag skriver om detta på: http://jensholm.se/2013/06/25/sapo/

Ingen reform av jordbruket
Förra veckan kom EUs ministrar överens om en ”reform” av den gemensamma jordbrukspolitiken. Dessvärre blev det inte den reformen som så många av oss hade hoppats på. Och det förvånar mig att det faktiskt bara var vi i Vänsterpartiet som motsatte oss denna ”kompromiss” på EU-nivå, när frågan var uppe i EU-nämnden förra veckan. De destruktiva och kostsamma subventionerna ligger kvar, inga tydliga krav på miljö och EU kommer fortsätta att kunna sabotera för utvecklingsländer att bygga upp en egen hållbar livsmedelsförsörjning. Läs gärna mitt inlägg i Svenska Dagbladet: http://jensholm.se/2013/06/26/sverige-overkort-av-jordbrukslobbyn/

Köttdebatt i Svt
Missade ni min medverkan i Svts Debatt i tisdags kan ni se det här: http://www.svtplay.se/video/1309140/debatt-almedalen-gustav-fridolin-mp Jag kommer in efter ungefär 29 minuter.

Det var allt för nu,

Jens

Imorgon reser jag tillbaka till fastlandet. Då inleder jag min semester. Nästa nyhetsbrev blir således (troligen) i slutet av augusti. Ha en fantastisk sommar allihopa. Själv ska jag tågluffa med familjen till Wales.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Nyhetsbrev 2013-07-04”

  1. Profilbild för Lina
    Lina

    Heja dig! Bra insats i debatten!