Earth Hour 2013

Imorgon är det dags för Earth Hour, denna globala manifestation för att sätta fokus på klimatförändringarna. Jag har gjort en utmaning till alla andra riksdagsledamöter: Om de lovar att endast äta vegetarisk mat fram till midsommar bjuder jag på lunch när vi ses igen till hösten. Genom att minska sin köttkonsumtion eller sluta att äta kött helt och hållet gör man troligen det mest konkreta bidraget till att minska sina utsläpp. Vi i Vänsterpariet vill ha en nationell handlingsplan för minskad köttkonsumtion, men i väntan på det kan vi alla tillsammans göra det vi kan för att minska belastningen från det vi äter. Hoppas många antar min utmaning, även om det kan bli dyrt…

Jag har idag skickat in en interpellation till miljöminister Lena Ek om klimatanpassning. Läs den här: Klimatanpassning2013-03-22


Publicerat

i

av

Etiketter: