Vi växer

Tillbaka efter jul- och nyårsuppehållet. Gläds idag särskilt åt kraftigt ökande opinionssiffror för Vänsterpartiet. 7,9 procent är vår högsta nivå sedan april 2009. Jag tror uppmärksamheten inför och under kongressen och valet av Jonas Sjöstedt som partiordförande spelar en viktig roll. Du som inte var på kongressen, missa inte Sjöstedts fantastiska installationstal. Systemkritiskt och konkreta vänsterförslag på vår tids stora utmaningar. Klimat och ekonomisk politik vävdes ihop. Så kommer vår politik se ut framöver.

Jag skrev ett inlägg om kongressen och vår framtida klimatpolitik i senaste ETC. Lägger ut det när jag hittar länken. Tills dess en annan ETC-artikel om kongressen.

Ser annars fram emot partiledardebatten nu på onsdag. Ska bli spännande att se Sjöstedt pressa de borgerliga partiledarna. Igår på Agenda fick vi kanske en försmak. Cs Annie Lööf vägrade konsekvent att svara på Sjöstedts frågor kring hennes och de borgerligas ansvar för privatiseringen av äldreomsorgen. Varför ska exempelvis alla kommuner tvingas privatisera äldreomsorgen? Varför lägger Lööf och de andra borgerliga partierna fram ett tvångs-LOV (Lagen om valfrihet)? Men hur länge till kommer det funka?

På torsdagkväll är det dags för Miljöaktuellts årliga rankning över Sveriges 100 miljömäktigaste personer. Förra året hamnade jag på plats 34, tror jag att det var. Vi får se om det bär uppåt eller nedåt. Hur det än går är det ju politikens resultat som är det väsentliga.

På fredag har jag interpellationsdebatt med landsbygdsminister Eskil Erlandsson om förslaget till ny djurskyddslag. Erlandsson tänker väl inte lägga fram förslag som försämrar för djuren? På fredag får vi besked.


Publicerat

i

av

Etiketter: