Åter i riksdagen

Tillbaka i riksdagen igen. Detta efter ett långt, men välbehövligt, juluppehåll. När jag stod där i talarstolen den 22 december, halsen full av tabletter mot inflammerade stämband, och fem fem interpellationsdebatter framför mig var jag rätt sliten. Men nu känns allt extremt mycket bättre.

Har påbörjat min träning inför Saharamaraton (28 februari). Viktigt lopp, inte minst för att visa solidaritet för Västsahara. Men också himla kul att springa.

Var igår på Syninge kursgård med Vänsterpartiets riksdagsgrupp. Spännande och rättframma diskussioner om antirasism och besök från danska Enhedslisten. Vegetarisk mat för hela riskdagsgruppen och lättöl och ännu fler diskussioner framåt kvällskvisten. Så ska ett 2011 inledas!

Noterar att diskussionen om Vänsterpartiets framtid är i full gång. Mitt eget inlägg har fått många intressanta kommentarer. Tack! Jonas Sjöstedt skriver intressant i Aftonbladet idag om hur partiets politik ska utvecklas med en klarare ekonomisk systemkritik och tydligare klimatpolitik. Rätt så. Rossana Dinamarca om varför hon tror att ett delat ledarskap är en kvinnofälla. Kanske finns risken, men så behöver det ju inte bli. Josefin Brink om att fler borde komma ut i partiledarskapsfrågan. Intstämmer. Wiwi-Anne Johansson och Bengt Berg om behovet av ett nytt ledarskap.

Sverige kommer troligen att dras inför EUs domstol för brott om art- och habitatdirektivet. Vargjakten är en stor skamfläk för Sverige och en enda oblyg flirt med en skjutsugen jägarkår. Nu begär vi en extradebatt om det hela. Den borgerliga regeringen ska inte komma så lätt undan.

Nu har jag några minuter kvar innan gruppmötet. Ska förbereda mitt miljö- och klimatföredrag för Vänsterpartiet Södermalms senare i eftermiddag. Imorgon blir det besök av en en skolklass från Fagersta, förberedelser inför miljöutskottsmötet på torsdag och määäängder av mejl som måste besvaras (håll ut ni som ännu inte fått svar).


Publicerat

i

av

Etiketter: