Sista omröstningen, interpellationsdebatter

Dåså, då har vi haft årets sista riksdagsomröstning. Vi lyckades stoppa regeringens planerade höjning av avgifterna på Öresundsbron. Vi vann med en (!) röst: 159 för regeringen och 160 emot. EU-avgiften blir dessvärre så hög som 30,6 miljarder kronor nästa år. Regeringen kommer inte satsa på höghastighetståg. Och mycket annat…

Jag har på sistone lagt fram mängder av interpellationer och skriftliga frågor till regeringen. De radas upp nedan. Imorgon debatterar jag inte mindre än fem interpellationer mot fyra statsråd. Teman: Västsahara, samarbetet med USA, CAP-reform, vargjakt och utsläppskrediter (CDM). Min röst blir bättre och bättre. Så jag är taggad! Det ska man väl vara på sista arbetsdagen innan juluppehållet.

Nu ska jag försöka hinna ut och köpa en och annan julklapp…

Interpellationer:
Västsahara
Samarbetet med USA
CAP-reform
Vargjakt
Utsläppskrediter

Skriftliga frågor
Vattenfalls satsning på ny kolkraft

Östersunds kontaminerade vatten
Fiskestopp på ål
Sveriges överskott av utsläppsrätter

Forskningsanslag och Formas

Taleregler om klimatet

Regeringens köp av utsläppskrediter


Publicerat

i

av

Etiketter: