Västsahara, GMO, djur, bisfenol

Jag har nyligen ställt en del frågor och interpellationer till regeringen. Min senaste handlar om situationen i Västsahara. Marocko ockuperar Västsahara sedan 1975, förföljer och fängslar opposionella, struntar i FN-resolutioner och – ja – beter sig som den ockupationsmakt man är. Samtidigt  håller Sverige och EU på att fördjupa samarbetet med Marocko. Ställer man krav på att ockupationen ska hävas? Att människorättsaktivster ska sluta att förföljas. Kommer svenska regeringen skicka observatörer till den stora rättegång som inleds idag mot Brahim Dahane och andra människorättsaktivister? Detta hoppas jag få svar på av Carl Bildt inom två veckor samt kunna debattera detta med honom under interpellationsdebatten.

Jag har för avsikt att lägga ut alla mina frågor och interpellationer på denna hemsida. Klicka på kategorin ”Frågor och interpellationer” till höger så ska du hitta allihopa.
     Ja, och som jag sagt tidigare, riksmötets första skriftliga fråga kom fraktiskt från mig, liksom den första interpellationsdebatten (om Acta). Alltid nåt…

Interpellationer som jag har lagt:
2010-10-20 Ländernas självbestämmande angående GMO
2010-10-11 Acta

Frågor jag lagt:
2010-10-20 Märkning av kött från djur som fått GMO-fritt foder
2010-10-25 Sällskapsdjur
2010-10-20 Bisfenol A
2010-10-06 Solvärme


Publicerat

i

av

Etiketter: