Vapen eller bistånd?

De rödgröna har äntligen kommit överens om en väg ut ur kriget i Afghanistan (DN). Nästa år ska uttåget starta, det ska vara avklarat senast 2013. Sverige kommer satsa mer på bistånd och civila insatser i framtiden, enligt överenskommelsen.

Nu klarnar skillnaderna mellan blocken: Regeringen vill fortsätta det svenska kriget i Afghanistan. De vill till och med anslå mer pengar till militären. Redan nu lägger de tre gånger så mycket på krig som på bistånd i Afghanistan. De rödgröna vill följa omvärldens exempel och förbereda för ett tillbakadragande.

Carl Bildt och den borgerliga regeringen framstår som allt mer udda. När USA, Nederländerna, Kanada och en mängd andra länder förbereder ett tillbakadragande vill borgarna lägga mer pengar på krig.

Valet står den 19 september. Mer vapen eller bistånd till Afghanistans folk?

Överenskommelsen.


Publicerat

i

av

Etiketter: