Välkomna hem!

Några av de svenska Ship to Gaza-aktivisterna är redan hemma, resten är på väg. Därför, välkomna hem:

Viktoria Strand
Edda Manga
Kimberly Soto Aguayo
Dror Feiler
Mehmet Kaplan
Amil Sarsour
Henning Mankell
Mattias Gardell
Ulf Carmesund
Henry Ascher
Saman Ali

Israel har genom att stänga ned all kommunikation och frihetsberövat de 700 aktivisterna på Ship to Gaza försökt ta kommandot över informationen. Nu kan aktivisternas egen version spridas.

Varför talar förresten ingen om det krig Israel fortsätter att föra i denna stund. För några dagar sedan bombades flygplatsen i Gaza två gånger, igår skjöts en äldre kvinna och fick livshotande skador och tre palestinier dödades igår i norra Gaza av israeliska flygattacker. Sådant pågår hela tiden, men omvärlden tycks endast orka med det som är extra spektakulärt eller när européer drabbas.

I vart fall, låt oss hoppas att detta endast är början på slutet på den israeliska blockaden och hela ockupationspolitiken. Modiga Ship to Gaza har gjort en heroisk insats. Den kommer att följas av fler och fler.

Välkomna hem Ship to Gaza!


Publicerat

i

av

Etiketter: