Piratpartiet – en röst för högerpolitik

Piratpartiet är en fräsch fläkt i valet. Det känns bra att det är ännu ett parti som bekämpar IPRED, FRA, Datalagringsdirektivet, mjukvarupatent etc. Sånt som vi i vänsterpartiet alltid har varit emot.

Piratpartiets orförande Rickard Falkvinge var tidigare aktiv i Moderaterna och betecknar sig själv som ”ultrakapitalist” och ett förstanamn, Christian Engström, som tidigare var aktiv i Folkpartiet. Man överväger dessutom att ansluta sig till den liberala partigruppen Alde i EU-parlamentet.

Så här säger Rickard Falkvinge till tidningen Focus:
– Moderaterna är inte så renodlat kapitalistiskt som jag tycker om. De är någon slags halvmjäkiga socialliberaler, säger Falkvinge.
– Jag kallar mig ultrakapitalist och det var så jag kom in på de här frågorna.

Piratpartiet är därför en röst på högerpolitik. En röst på Vänsterpartiet är däremot en säker vänsterröst för frihet på nätet och mot övervakningssamhället.

SvT. DN. V = frihet på internet. Vi älskar internet.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

13 svar till ”Piratpartiet – en röst för högerpolitik”

 1. Profilbild för ML
  ML

  Detta är ganska kul, på höger bloggar varnar men för att Piratpartiet är ett Vänsterparti pga partiets andra namn Amelia Andersdotter har sina rötter till vänster och kommer att skänka delar av sin lön till attack och ordfront.
  Piratpartiet har ingen höger-vänster skala partiet representeras av människor från alla partier. Det fungerar för att man bara har politik i sina kärnfrågor och i övriga frågor följer man sin grupp. Gruppen blir den som i förandligar kan erbjuda bästa alternativet Dock inte den extremgrupp där de rasistiska partierna finns.

 2. Profilbild för kommentar
  kommentar

  Så en röst på V är en röst på ren kommunist alltså?
  Då Ohly har sagt att han är kommunist och men din slutledning ovan (som ju måste vara baserad på hut det fungerar i vänsterpartiet för det är ju inifrån det partiet du har din erfarenhet) är ett partis politik identiskt med dess partiledares åsikter. Nu fungerar ju inte de flesta partier så men efter hur du gör dina slutsatser gör väl vänsterpartiet det.

  Så frågan blir ljuger du nu när du säger att ett partis (i detta fall PP) bestäms av dess ledares åskådning inte av partiprogram och partistämma eller ljög ni förut när ni påstådd att ni inte var ett rent kommunistisk parti fast er ledare sa sig vara kommunist?

 3. Profilbild för Urban
  Urban

  🙂
  Det tog bara två kommentarer att krossa det blogg-inlägget.

  Vet du vad Jens? Det är det här som menas med nätets demokratiserande krafter.
  Plötsligt kan man inte haspla ur sig vilka påhitt som helst och stå oemotsagd.

  Jag brukar rösta V men i år blir det PP.
  I frågor om medborgarrätt gäller det att mota Olle i grind med största knölpåken man kan hitta.

  Annars sitter vi snart i samma sits som Frankrike – inkallade till förhör för att ha dissat en politiker.

  Det håller inte. Det måste sluta nu.

 4. Profilbild för Lena
  Lena

  Hej!

  Varför står du inte med bland kandidaterna på V:s röstsedlar? Kan man rösta på dig i alla fall?

 5. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Jag kandiderar inte när jag har familj och två barn numera här i Sthlm. Men finns många andra bra att rösta på: http://www.jensholm.se/2009/05/25/tur-det-finns-sa-manga-andra/

 6. Profilbild för Lars
  Lars

  I samma artikel, någon rad längre ner, kallar sig Falkvinge också för digital kommunist och säger att höger/vänster-skalan är överspelad när det gäller informations- och övervakningspolitik. Fast det gklömde du tyvärr att nämna. =)

 7. Profilbild för Leo

  Du missar att nämna att andranamnet Amelia Andersdotter tidigare varit engagerad i vänsterrörelser.

  Fast Piratpartiet handlar inte om höger och vänster. De befinner sig utanför den skalan.

  Det Piratpartiet kämpar för är medborgarrätt och grundläggande demokratiska rättigheter som integritet, rättssäkerhet och yttrandefrihet – någon som samtliga andra partier misslyckats grovt med att upprätthålla de senaste åren.

 8. Profilbild för Anaïs

  Tssss. Tror du inte vi kan läsa artikeln själva? Du plockar konsekvent ut de små russin som stöder din tes:

 9. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Tack för kommentarerna. Skriv gärna fler.
  Det är precis som Leo säger att Piratpartiet vill vara utanför den konventionella skalan. Men det är ju därför man, som vänstermänniska, blir besviken när de vill sätta sig i den liberala partigruppen och rösta med dem i 99 procent av omröstningarna. Med en f d moderat och ultrakapitalist vid rodret blir man dessutom inte lugnad.
  Till Lars och Anais, jo jag läste också vad Falkvinge sa om vård, skola och omsorg. Räckte för mig.
  Piratpartiet vill avskaffa patent och IPRs. Bra. Full stöd! Men liberalerna och de konservativa stärker ju dem varje dag. Varför ens överväga Alde?

 10. Profilbild för joa
  joa

  Urban m fl: Visst viftar Falkvinge med händerna vänsterut någon gång med det är väldigt tydligt från den och andra artiklar var hans ideologiska grundsyn ligger. Han är en högermänniska. Om första och andranamnet i partiet är högerideologiskt övertygade så har det självklart betydelse.

  Om PP inte lutade åt höger så skulle det ju dessutom principiellt inte vara något snack om vilken grupp de siktade på. Alde har sämre track record i dessa frågor än vänstern (GUE/NGL). Att PP ens överväger Alde är som Jens skriver skäl för att sätta en högeretikett på PP.

 11. Profilbild för Johannes
  Johannes

  Det blir inte Piratpartiet för mig. Jag vill värna integriteten, men kan inte rösta på ett parti som har nyliberaler och folkpartister i sin ledning. Vad vill de eg göra åt klimatet? Inget svar.
  Det får bli vänstern.

 12. Profilbild för Petter
  Petter

  Det är väl ganska klart att de är lassiez-faire folk i de flesta frågor. Men det är bara att gratulera deras framgång och beklaga V\’s tillbaka gång. Vänstern lyckades inte mobilisera sina sympatisörer. MP lyckades mobilisera ungefär lika många som V gjorde i allmänna valet.

 13. Profilbild för cheap mbt shoes sale

  I’m happy to be here and to learn with you, your comments, and I want to thank you for all that.