KD och M – gör rent högerut!

Kommer svenska KD och M att samarbeta med fascister efter valet? Ja, visst känner man sig oroad över det nya partiet i Italien, Frihetens folk, en ihopslagning av Berlusconis högerpopulistiska parti och post-fascistiska Nationella Alliansen.

fini.jpg
Gianfranco Fini, tidigare ledare för Alleanza Nazionale, nu en av de drivande krafterna i det nya högerpartiet Frihetens Folk.

Det är redan klart att Frihetens folk aspirerar på att bli medlemmar i högergruppen EPP, där KD och M ingår. Moderaternas toppnamn Gunnar Hökmark är till och med vice-ordförande i EPP. Har han någonsin opponerat sig emot att han får post-fascister som bänkkamrater efter den 7 juni? Nej. Nu har han och Ella Bohlin chansen att ta avstånd och säga att de inte vill ha några främlingsfientliga högerextrema politiker i sin partigrupp. Tänker de göra det? Läs Eva-Britt Svenssons debattartikel på Newsmill idag.

Lyssna gärna på P3-dokumentär från i söndags om högerextremismens frammarsch i Europa.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”KD och M – gör rent högerut!”

  1. Profilbild för Johanna
    Johanna

    Nu vill vi ha ett klart svar från den svenska högern. Eller tycker de kanske att högerextremism inte är något större problem?