Upphovsrätt röstresultatet

Många frågar mig exakt hur omröstningen gick igår om upphovsrätten. Som bekant röstade parlamentet för en förlängning till 70 år, något jag djupt beklagar. det finns fortfarande ett halmstrå att klamra sig fast vid. Ministerrådet – d v s EU regeringar – måste godkänna detta. Vår svenska regering har alltså chansen att visa att EU ine är USA och att man inte går skivbolagens ärenden.

I vart fall, omröstningsresultatet blev:
Ja 377
Nej 178
Avst. 37

Se hur alla ledamöter röstade:copyright_röstresultat2009-04-23.doc

Resultatet är ännu ett utslag av maktdelningen mellan den konservativa partigruppen och den socialdemokratiska. Majoriteten i dessa två grupper stödde alltså förslaget.

Glädjande var att a l l a svenska ledamöter röstade emot. en sak är säker: så hade det inte blivit om det inte varit för alla nätaktivister som lobbat och tjatat i frågan. Bra jobbat! Om två veckor står slaget om telekompaketet, då behövs stöd från alla som värnar friheten på nätet.

Glädjande att det skrivits så mycket i frågan. Läs pressklippen där jag är med i kolumnen till höger. DN kultur ex vis. 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Upphovsrätt röstresultatet”

  1. Profilbild för Bubba

    Wham bam thank you, ma’am, my questions are anweresd!