Hög tid för ny regering

Har just kommit tillbaka från socialdemokraternas kursgård i Bommersvik. De fem arbetsgrupperna för en rödgrön regering har haft vårt första möte. Jag ingår i gruppen om klimat och miljö. Det här är mina slutsatser:

ohly.jpg
Lars Ohly svepte in från Island med nya idéer.

1. Det känns hoppfullt. Alla arbetsgrupper verkade ha haft ett gott samtalsklimat. Det finns en oändligt stor önskan att bli av med den sittande högerregeringen. Nån kanske undrar, hur märker man att det är ett ”gott samtalsklimat”? Jo, folk pratar med varandra, man har kul, man ställer frågor, diskuterar. Sossarna kräver inte att vi ska komma till dem och bli minisossar. Det är lite av en kulturrevolution i positiv bemärkelse.

2. På miljöområdet är vi redan överens om mycket. Det bådar gott. Jag tror att med v, s och mp i regeringen har vi goda förutsättningar att bygga upp världens klimatradikalaste land. Sverige borde vara det land som går längst i utsläppsminskningar och som är det land som tar strid för de länder som har drabbats av klimatförändringarna (inte som sittande regering som med sitt klimatsvek bara vill utnyttja fattiga länder som en utsläppskreditbank).

3. Det finns redan nu en del inspirationskällor:
Norge: röd-grön-socialdemokratisk-centerregering.
Island: röd-grön-socialdemokratisk regering.
Lars Ohly stormade in till Bommersvik, nyss hemkommen från Island. Full av inspiration och idéer. Sån inspiration sprider sig. Kul!

4. Så långt gott. Men vi behöver folkrörelsernas, svenska folket och alla andras hjälp att utforma ett trovärdigt och radikalt regeringsalternativ. Du som läser detta, kom med förslag. Skriv direkt på bloggen eller mejla mig. Inget är för stort eller för litet.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Hög tid för ny regering”

  1. Profilbild för John
    John

    Se till att få upp köttindustrin på dagordningen. Klimatet och u-länderna är också viktigt.
    Kärnkraften förstås.