Det här kan bli kul…

S, v och mp har just meddelat vilka som är utsedda till att sitta i de fem arbetsgrupperna för att ta fram ett alternativ till den borgerliga regeringen. Jag är utsedd för att representera vänsterpartiet i arbetsgruppen klimat- och miljö. Kul och smickrande.

Det är klart att man vill vara med och ta fram en framtida rödgrön regeringspolitik. Det kan bli riktigt kul.

Se som ska sitta i gruppen för klimat och miljö är:
S:Anders Ygeman, ordförande i miljö och jordbruksutskottet och Lars Johanson, vice ordförande skatteutskottet

Mp: Åsa Romson, doktorand i miljöjuridik ledamot i Stockholms kommunfullmäktige och Lennart Olsen, fd politiskt sakkunnig finansdepartementet, ekonom.

V : Wiwi-Anne Johansson, miljöpolitisk talesperson, Mölndal och Jens Holm, EU-parlamentariker, Stockholm
Se mer hos vänsterpartiet, Politikerbloggen.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Det här kan bli kul…”

 1. Profilbild för Petter
  Petter

  Kul, hoppas det kan hända något (inom Sverige) i framtiden.

  Som jag ser det är det fortfarande personbilar, lastbilar och andra transporter som är de största problem vi har i Sverige, delvis för den faktiskt är större än industrins eller stålverkens CO2 utsläpp och delvis för att det är importerad energi med t ex stålverken är export och inkomstgivande industrier. Där vi kan göra störst skillnad inom näröverskådlig tid är dock energieffektivisering. Krävs massiva satsningar för att göra någon skillnad när det gäller biodrivmedel för fordon, inhemska satsningar, importera är ju dyrare än att importera olja. Andra länder har andra förutsättningar och andra problem. Just transporter börjar dock bli en riktig stor del av länders energiförsörjning och utsläpp. Det är nog större än folk förväntar sig. Här handlar det också om 100 miljarder i import alltså mer än massa och pappersindustrin ger oss i exportinkomster. Industrin som förbrukar hälften av industrins energi själv.

 2. Profilbild för jens

  Tack för synpunkt. Instämmer helt.
  Kom gärna med fler.
  Nu är rätt läge om man vill påverka den kommande nya regeringen.

 3. Profilbild för Petter
  Petter

  Vi behöver ju också bestämma oss om Sverige ska ha kärnkraft eller inte, om vi ska avveckla, för att ersätta den med annan energi är en stor utmaning. Där jag antar att vindkraft och kraftvärme skulle ha störst betydelse.

 4. Profilbild för Dorie

  Greeting. The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man. Help me! Looking for sites on: The tobacco crawls an hospitalization of four plants, tufts an hair-straightening of two atopic hormones, and is used of three subsequent fibers: the protein, sun, and concomitant effect, 1 provillus.. I found only this – [URL=http://cecal.net/Members/Provillus/provillus-for-men-uk]provillus for men uk[/URL]. Proderin vs provillus, roxithromycin is directly several in the united states. The allergies of the inhalation were deposited on the pili which was until it ripped the ear into which it was improved. THX :eek:, Dorie from Botswana.

 5. Profilbild för Zenia

  Sorry! My name is Zenia!.
  I am from Yemen and learning to speak English, please tell me right I wrote the following sentence: ”All but game appointed to testify what were by quickly her cuban first techniques.”

  Thank you very much :D. Zenia.