Fortfarande inga svar om djurtransporter

Idag har vi debatterat djurtransporter med EU-kommissionär Vladimir Spidla. I djurtransportdirektivet 1/2005 finns krav på att medlemsländerna måste rapportera till kommissionen om genomförandet av inspektionerna av djurtransporter. I fjol borde kommissionen ha emottagit der första rapporterna från medlemsländerna. Vi i EU-parlamentet krävde därför besked från kommissionen: vilka länder har rapporterat in?, kan vi få se rapporterna? samt har kommissionen gjort någon analys av rapporterna?

Jag frågade också när det nya djurtransportsdirektivet skulle presenteras och om vi kommer att få se en åttatimmarsgräns.

spidla.jpg
Kommissionär Spidla kan inte ge konkreta besked.

Vladimir Spidla berättade att de länder som inte rapporterat in till kommissionen var: Cypern, Malta, Litauen, Bulgarien och Luxemburg. Shame on you!

Dessvärre gav han få andra besked:
Rapporterna från medlemsländerna finns på kommissionens hemsida (nån som kan gräva fram dem?)
Kommissionen har inte gjort någon egen analys.
Inget besked om när det nya direktivet kommer. ”Kommissionen kanske kommer föreslå nya standarder i framtiden” var det enda han sa. Det var till och med sämre än Vassilious besked från i tisdags, som i alla fall lovade att ett direktiv skulle komma.
Inget besked över huvud taget om en åttatimmarsgräns.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Fortfarande inga svar om djurtransporter”

  1. Profilbild för kobe bryant shoes

    Cool stuff, look forward to giving it a try when I get home from work, looks awesome though!