Frys handelsavtalet med Israel, skriv under

Israel fortsätter sitt urskiljningslösa dödande på Gaza. EU är Israels viktigaste handelspartner. I handelsavtalet, artikel 2, mellan Israel och EU krävs att mänskliga rättigheter ska respekteras. Om det inte sker kan EU frysa handelsavtalet. Det är nu hög tid att göra så.

Skriv under uppropet.

Läs handelsavtalet mellan EU och Israel: Israel_ass_agreement.pdf

Artikel 2 i avtalet lyder:
”Relations between the Parties, as well as all the provisions of the Agreement itself, shall be based on respect for human rights and democratic principles, which guides their internal and international policy and constitutes an essential element of this Agreement.”

Läs ministerrådets beslut från december i fjol om att fördjupa samarbetet med Israel (som bilaga). Man ska bl a låta Israel vara med i militärt samarbete samt verka för att ”normalisera” Israels status i internationella organ (!). Se: israel_eu_coop.pdf


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Frys handelsavtalet med Israel, skriv under”

  1. Profilbild för Jan Grönkvist

    Israel måste ställas inför Haag-domstolen!
    Och EU borde införa sanktioner och bojkotta Israel tills landet följer FN:s krav på 1967 års gränser.
    Usch vad jag skäms för att vara svensk!