EU-kommissionen: FRA är en inskränkning

För några veckor sedan frågade jag EU-kommissionen om inte FRA-lagen innebar ett övergrepp på de mänskliga rättigheterna. Även om FRA har gjorts om något sedan jag ställde frågan torde kommissionens svar ändå vara relevant. Jo, FRA är en inskränkning. Så här skriver kommissionen:

Enligt rättspraxis från EG-domstolen och Europadomstolen för mänskliga rättigheter innebär det en inskränkning av den grundläggande rätten till integritet och skydd av personuppgifter när nationella myndigheter eller nationella upplysningsorgan behandlar personuppgifter genom att fånga upp elektronisk korrespondens.

Jag vill inte att kommissionen ska stoppa FRA åt oss, det måste vi göra själva. Men detta ger oss ännu ett gott argument.

Min fråga: FRA_fr_KOMM_2008-07-161.doc
Kommissionens svar: FRA_svar_KOM.doc


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”EU-kommissionen: FRA är en inskränkning”

 1. Profilbild för Mikael Nilsson

  Jag har sammanställt alltihop här:

  EU-parlamentsfrågor om FRA-lagen

 2. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Bra.
  Rekommenderas!