Förstatliga rubbet

Europas länder kommer pumpa in mångmiljardbelopp till privata banker som misskött sig. Några siffror på lån/bidrag till bankerna enligt måndagens Rapport:

Tyskland: 500 miljarder euro
Frankrike: 360 miljarder euro
Österrike: 100 miljarder euro
Storbritannien: 50 miljarder euro

Sex EU-länder tillsammans (bland annat de ovan nämnda) lovar 1300 miljarder euro (!) till bankerna. Frankrikes president Nicolas Sarkozy skryter med att detta är mer än vad USA betalar ut till sin finanssektor. Inte undra på att börserna haussade idag. Vem blir inte glad av gratispengar?

Snälla, kan ingen sätta stopp för denna galenskap? Det enda det handlar om är ett förstatligande av bankernas jätteförluster och framtida risker (vinsterna har länge varit privata). Det är VI som får betala för detta, med VÅRA skattepengar. Om våra skattepengar ska användas ska vi också få något tillbaka, just det: BANKERNA.

Förresten, att pumpa in hundratals miljarder till privata företag är inte det ett uppenbart brott mot EUs statsstödsregler? Däremot får staten köpa upp bankerna (se sista meningen), däremot inte subventionera dem.

Därför: Förstatliga rubbet. Nu!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Förstatliga rubbet”

 1. Profilbild för

  Socialbidrag till dem rika är vad det är.

  Själv är jag för att ”pengar gör pengar”
  men dem ska använda ev vinster till åter investeringar inte pensioner och garantier.

  Med S+MPs sammarbetsplaner ser det ut som att vi kommer få vänta på en lösning på pyramidspelandet. Det är ”Vinst varje gång” på börsen och så länge dem får nya pengar och spela bort utan att behöva ta något ansvar så kommer dem som tjänat in dem förlora.

  mvh
  m00ns

  Nu är jag inte VPare men håller på alla som står upp för dem svaga och du ser ut och ha engagerat dig väl =o)

 2. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Du läser mig helt rätt!