Tal övervikt och tropiskt timmer

I EU-parlamentet debatterar vi allsköns frågor. Nedan mina tal om övervikt (inom kort) samt tropiskt timmer och skövlingen av regnskogen (igår).

Övervikt: vervikt_tal_EP2008-09-24.doc
Timmer: tropicaltimber_tal_EP2008-09-23.doc


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Tal övervikt och tropiskt timmer”

 1. Profilbild för Jens Nilsson
  Jens Nilsson

  Först vill jag bara säga: Fortsätt med det bra jobbet, Jens! Tycker att du gör ett bra jobb som EU-parlamentariker och representerar min röst väl (i de flesta frågor).

  Reagerade när jag läste ditt tal om övervikt och tycker att det saknas en analysnivå i frågan, nämligen aktivitet. För hundra år sedan åt vi till exempel mer kolhydrater (som socker) än vi gör idag, men övervikten var betydligt mindre. Detta eftersom vi rörde på oss mer. Det är alltid bra att belysa problematiken med

 2. Profilbild för Jens Nilsson
  Jens Nilsson

  Mitt utlägg blev för långt så jag forsätter lite kort här: Jag tycker att problematiken är tudelad, där en minskad aktivitet är lika stort skäl till övervikten som sämre kostvanor. Bra med lägre moms för produkter som är t. ex. nyckelhålsmärkta, så jag håller tummarna att det får gehör.

  Mvh,
  Jens

 3. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Hej Jens,
  Tack för synpunkt. Instämmer i att en del av problemet ligger i att vi rör oss för litet. Man hinner tyvärr inte ta upp alla aspekter under en debatt. Många andra tog upp detta, dock, så det var positivt.

 4. […] illegalt timmer var ju ett av de bra besluten som har tagits på EU-nivå. Jag var själv med och förhandlade om det i EU-parlamentet, 2008. Det andra svenska nej:et handlade om att stoppa ett italienskt stöd till […]