Dags att ersätta apförsöken

jens_rapport_apor2008-08-24.jpg
Rapport körde idag ett inslag om det kommande djurförsöksdirektivet. I samband med detta har EU-parlamentet antagit en resolution där vi kräver satsningar på alternativ och att djurförsök på apor ska avvecklas. Dessvärre ökar antalet djurförsök i både EU (drygt 12 miljoner/år) och Sverige (ungefär en halv miljon), så satsningar på alternativ och ökad press på djurförsöksindustrin är ett måste.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Dags att ersätta apförsöken”

 1. Profilbild för Anders
  Anders

  Oavsett sakfrågan, där jag tycker din position är djupt oetisk och antihumanistisk, så kan vi väl höra upp med högstadievänster-språket om

 2. Profilbild för Anders
  Anders

  wtf? Min kommentar blev klippt mitt i! Nåväl, sammanfattningsvis: Jag är en besviken väljare som röstade på Sjöstedt och nu verkar ha fått någon som inte kan argumentera utan pinsamma värdeord som >>djurförsöksindustrin

 3. Profilbild för jens

  Jag tycker snarare att det är modernt att ersätta djur med djurfria metoder. Det är svårt att komma från det faktum att de 12 miljoner djur som används inom djurförsök (uppfödning, import, experient, avlivning) i EU varje år inte utgör en industri.