Återvändandedirektivet – skammens direktiv

returndir_eb_holm.jpg Demonstration mot återvändandedirektivet. Ett förfärligt lagförslag som föreskriver hur flyktingar och asylsökande ska kunna skickas ut från EU-länderna. Inte för intet har det döpts om till ”Directive de la honte” – skammens direktiv, på franska.

Återvändandedirektivet tillåter ex vis att man kvarhåller personer som befinner sig illegalt i landet upp till 18 månader i s k förvar och folk som har utvisats från ett EU-land ska kunna förbjudas inträde för de kommande fem åren. Detta för personer som inte ens har gjort något olagligt. Även barn kommer kunna hållas i förvar. Med all rätt har detta kritiserats av en mängd organisationer, Amnesty, SOS Rasism och Caritas för att nämna några exempel.

Amnestys generalsekreterare Irene Khan förkastar med all rätt direktivet: ”The proposed directive is unacceptable as an EU standard and I call on all MEPs to vote to reject it”, sa hon i ett pressmeddelande igår.
returndir_chao.jpg
Manu Chao demonstrerade också.
Imorgon röstar vi om återvändadedirektivet. Jag och vänstern röstar förstås emot. Frågan är hur andra svenska EU-parlamentariker ställer sig.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Återvändandedirektivet – skammens direktiv”

 1. Profilbild för Alltid socialist
  Alltid socialist

  Ja, det skulle verkligen vara intressant att veta-hur de andra svenska EU-parlamentarikerna röstar alltså!
  Skriv gärna och tala om det för oss andra, så vi vet vad vi ska berätta för folk, när de ska rösta nästa år!

 2. Profilbild för jens

  v, mp och s emot, högern för.

 3. Profilbild för Joakim Olsson
  Joakim Olsson

  Heder åt dem som röstade emot. \

 4. Profilbild för Joakim Olsson
  Joakim Olsson

  Rekommenderar alla att läsa de öppna breven kring detta som skrivits av Ecuadors president Correa och Bolivias president Morales.
  Correas brev på spanska: http://www.gloobal.net/iepala/gloobal/tematicas/crearpdf.php?id=5151