Förändringskongressen

Sitter på tåget på väg mot Norrköping och vänsterpartiets kongress. Förändring är den utmärkta parollen. Jag tycker förändring och fortskridande i princip är ett självändamål för progressiva organisationer. Man måste alltid gå framåt. Frågan är förstås åt vilket håll.

Jag har dålig koll på alla detaljer kring kongressen, men det som glädjer mig är att det troligen kommer hända en hel del positivt på miljöområdet. Texterna i partiprogrammet stärks på miljöområdet och det finns överlag ett stort miljöengagemang. Exempelvis är ambitionen att göra kongressen till en helt klimatsmart kongress. Bra initiativ!

klimatsmart_kongress.jpg

 

Annars är min stora uppgift att, tillsammans med Eva-Britt, presentera vänsterpartiet i EU-parlamentets verksamhetsrapport. Vi har förberett ett litet bildspel som jag hoppas gör succé.


Publicerat

i

av

Etiketter: