Ge oss en vegetarisk vecka!

Jag har just debatterat hur vi ska kunna anpassa oss till klimatförändringarna. Jag – desvärre var jag den ende – tog upp köttindustrins klimatpåverkan. Jag krävde svar av miljökommissionär Stavros Dimas. Tyvärr fick jag inget. That´s weak Mr. Dimas!

Däremot fick jag spontana applåder för mitt krav om en vegetarisk vecka i EUs institutioner. Alltid något.

Läs mitt anförande (jag fick dock inte mer tid än en minut): klimatÃ¥tgärder_tal_EP2008-04-09.doc


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

3 svar till ”Ge oss en vegetarisk vecka!”

 1. Profilbild för Ilona

  I Uppsala har vi föreslagit att det ska serveras vegetarisk mat minst en gång i veckan. Tror inte att de som bestämmer här i stan kommer att vara mer vänligt inställda än mr Dimas.

 2. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Bra förslag. Hoppas det går igenom. Se tidigare inlägg på denna blogg vad kd drivit igenom i Örebro. Bra, faktiskt…

 3. Profilbild för Petter
  Petter

  De kommer väl bara med något bullshit om att ris är sjunhundrafemtielva gånger värre än kött som vanligt 🙂

  Vilket är lite svårt när boskap står för 70-80% av totala jordbrukets utsläpp. Beroende på vilket land man tar siffrorna ifrån. Allt enligt FNs rapport i CO2-ekvivalent.

  När det gäller skolor och dylikt så är det ju alltid problem med pengarna, här i kommun har de inte ens råd med pålägg på mackan till soppan, maten kostar väl kommun runt 4.5kr per måltid. Så det är väl tur att man lämnat skolan bakom sig får ett antal år sedan, då fick vi ost iaf 🙂

  Vegetariskt är billig mat, men det är ju inte direkt som man äter biffar i skolmatsalen ändå. De behöver höja matstandarden vad de än väljer att servera.