Här begravs kollektivavtalen

Vaxholmsdomen in real life:

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=61u1RQ1_EgQ]

På samma tema, Europafackets, ETUCs, generalsekreterare John Monks, kräver en ”social klausul” i Lissabonfördraget. Alltså en geranti för att skydda konflikträtten och kollektivavtalen. Bra! Det är samma sak som vänsterpartiet vill ha.

Vad säger Wanja Ludby Wedin, som ju är ETUCs ordförande? Ja, i dagens LO-tidningen sågar hon Monks förslag. Hon skriver: ”Att stoppa det nya för­draget för att undanta den svenska arbetsrätten är inte realistiskt eller ens önskvärt.”

Inte önskvärt för att hennes eget parti, socialdemokraterna, inte vill det, kanske.

De svenska byggnadsarbetarna har större stöd nere på kontinenten än av sin egen ordförande.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Här begravs kollektivavtalen”

  1. Profilbild för Petter
    Petter

    Sveriges hållning är såklart att krav och undantag är något hemskt, man får den uppfattningen iaf. Och det är väl därför utvidning av EU är så intressant, inga avarter finns ju kvar då :p

  2. […] Arbetsdomstolen har idag meddelat sin dom i den s k Laval/Vaxholmaffären. Facket Byggnads gjorde fel när man vidtog stridsåtgärder för att värna kollektivavtalen. AD går därmed på samma linje som EG-domstolen tidigare. […]