Forskare vill ha köttskatt

Idag rapporterar Ekot och Sveriges Radio Göteborg, att forskare på Chalmers i Göteborg vill ha köttskatt. SR skriver: Forskare på Chalmers vill se en klimat och miljöskatt på världens köttproduktion. Idag är utsläppen av växthusgaser från världens samlade köttproduktion större än utsläppen från hela transportsektorn. Köttproduktionen står för 20 procent av världens samlade utsläpp av växthusgaser. Mest utsläpp kommer från nöt och fårproduktionen, väsentligt mindre från fågel och grisproduktionen.

Kul, förhoppningsvis kommer krav på köttskatt från klimatberedningen som inom några veckor ska lägga sitt förslag.

Imorgon ska frågan debatteras i SRs Studio ett. Bra att fler tar upp frågan!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Forskare vill ha köttskatt”

  1. Profilbild för Staffan
    Staffan

    Studio ett kommer också att ta upp det på tisdag kl 16.