Rösta mot kungen – stoppa fågeljakten

Idag kan man göra två goda insatser med en knapptryckning. Rösta mot kungens nöjesjakt på fåglar. Då verkar vi både för ett förbud mot fågeljakt och markerar mot kungen. Inte fel 🙂

Min tidigare kollega Chatarina Krångh har skrivit en alldeles utmärkt artikel (läs den alltså på länken ovan) mot kungens nöjesjakt på fåglar. Jag granskade själv denna överklassens massaker på änder, fasaner och andra fåglar för några år sedan. Det är en rätt hårresande verksamhet som pågår i Sverige. Lagligt! Dessutom flitigt utnyttjat av inte bara pangsugna överklassfolk utan också av organisationer som LRF. De borde veta bättre! Läs mina artiklar i Djurens Rätt, nummer 4 och 5 2002.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

11 svar till ”Rösta mot kungen – stoppa fågeljakten”

 1. Profilbild för Lasse
  Lasse

  Såvida man inte är vegan är det ytterst hypokritiskt att tala om förbud mot jakt.

  Djur i slakterier dör nästan alltid i mer plågor än djur under jakt.

  Vad är det för moralisk skillnad på att döda djur i jakt eller slakt? Accepterar man att någon annan dödar djur som man ska äta, måste man acceptera att jägare får döda djur under jakt.

  Chatarina Krångh säger dessutom i sitt slutinlägg ”Som svar på min krutfyllda text säger jag: Förbjud uppfödning av fågel och all nöjesjakt på småvilt.”

  Vad är nöjesjakt? Jag tycker det är trevligt med all jakt, och det mesta jag skjuter hamnar i grytan. Vill Chatarina Krångh förbjuda all jakt?

 2. Profilbild för
  Anonym

  Chatarina Krångh är uppenbart emot kungahuset i allmänhet, hon kritiserar även överklassen.

  Frågan är om Krångh egentligen ät emot jakten eller ser detta som ett tillfälle att försöka vända opinionen mot H.M Konungen.

  Men visa edert stöd mot Konungen, stoppa och kritsera Krånghs förslag. Ät mer vilt!

 3. Profilbild för Ylva Dahné
  Ylva Dahné

  Hej Jens!

  Kul att hitta din blogg!
  Hittade hit genom Chatarinas strålande debatt inlägg på Aftonbladet!
  Kul att man kan ha nån nytta av kvällsblaskorna! (:

  Ha det bra!
  /Ylva

 4. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Ser i dagens Aftonbladet att 63,3% röstade för förbud mot fågeljakten och 36,7 mot. Kul!

 5. Profilbild för
  Anonym

  Hej Jens och ni andra,

  Igår fick jag ett mail från en förtvivlad, ja han uttryckte sig så, men trevlig jägare som tolkat min debattartikel som att jag vill förbjuda all jakt, vilket jag inte antydde. Han förutsatte även att jag var ett så kallat asfaltsbarn som inte begriper ett dugg hur naturen hänger ihop. Samt att jag inte kände några jägare utan dömde ut hela jägarkåren. Hur man nu kan tolka texten så kan jag inte begripa men jag gjorde ett förtydligande. Och jag gör även så här. Jag är alltså uppväxt i norra Dalarna med jakt inpå knuten och har goda vänner som jagar. Dessa skulle dock aldrig för sitt liv hänge sig åt den jakt jag kritiserar. De fördömer den precis som jag men vågar inte gå ut offentligt och kritisera då de är rädda för reaktionerna från de

 6. Profilbild för Chatarina
  Chatarina

  Beklagar mitt något avsnoppade svar men halva svaret gick förlorat. Trist. Nåväl, för att fatta mig kort. Att döda får aldrig vara lustbetonat, då är det något som inte står rätt till. Och skulle jag äta kött och fisk, vilket jag inte gör, så skulle jag själv jaga och fiska (jag skulle dock inte tycka det var ”trevligt” att ta livet av någon) och bojkotta all industriellt producerat kött.
  Att vistas i naturen är den bästa rekreation som finns och jag gör det ofta. Är då utrustad med kaffetermos, smörgåsar och kamera. Och har jag riktig tur så kan jag få in en fullträff. med kameran.

  Mvh,
  Chatarina

 7. Profilbild för Landsbygdsbo
  Landsbygdsbo

  Kungen är en STOR FJANT!