Köttstopp från Brasilien, sopa rent framför egen dörr

Från och med imorgon är det stopp för import av brasilianskt nötkött. Brasiliansk köttindustri uppfyller inte kraven på hur kontroll av djurskydd och livsmedelssäkerhet ska skötas. Det är helt rätt att ställa etiska krav på livsmedelsproduktion, på kött i synnerhet. Men är det inte ett mått av hyckleri att man stoppar det som kommer från länder utanför EU när vi vet att europeisk köttindustri är full av långa djurtransporter, slaktplågeri och uppfödning på minimala utrymmen och i torftiga miljöer? När EU-kommissionen nu underkänner den brasilianska köttproduktionen, är det då inte dags att sopa rent framför egen dörr?

Förhoppningsvis får köttstoppet påverkan på köttpriserna överlag och gör nötkött dyrare. Då skulle vi äntligen få en välbehövlig dipp i konsumtionen. Sedan gäller det att fortsätta att verka för att köttätandet minskar. Köttskatt helt enkelt.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Köttstopp från Brasilien, sopa rent framför egen dörr”

  1. Profilbild för Kalb

    Hello. The most important thing she’d learned over the years was that there was no way to be a perfect mother and a million ways to be a good one.
    I am from Guinea and also now am reading in English, please tell me right I wrote the following sentence: ”Before pics on provillus: anatoly dyatlov described a criterion of 390 ulceration during the chernobyl brain.”

    Thank you so much for your future answers ;-). Kalb.