EU-försvaret, Wallström, forts

Ni kom ihåg mitt svar till Margot Wallström om det planerade EU-försvaret? I fredags svarade hon på mig och menade att det inte finns någon fara för ett EU-försvar. Om något sånt skulle byggas upp måste ju beslutet tas med enhällighet. ”Men ansvaret för försvarspolitiken och försvarsmakten förblir medlemsländernas ensak”, skrev hon.

Men det intressanta – och skrämmande – med hennes svar är att hon ågerigen vägrar att bemöta innehållet i det s k Lissabonfördraget, alltså det som ska bli EUs konstitution. Där står det – och det går inte att misstolka – att EU ska bygga ett gemensamt försvar.

Idag har jag därför ett kort genmäle till henne. Läs den hos SvD eller nedan.

Tala sanning, Margot Wallström
Återigen undviker Margot Wallström att svara på den känsliga frågan om ett gemensamt EU-försvar (SvD Brännpunkt 18/1).

När vi röstade om EU-­medlemskapet lovades svenska folket att inget sådant försvar skulle etableras. Med det så kallade Lissabonfördraget är det ett faktum. Artikel 42 slår fast:

”Den gemensamma säkerhets- och försvarspolitiken ska omfatta den gradvisa utformningen av unionens gemensamma försvarspolitik. Den kommer att leda till ett gemensamt försvar.”

Varför är inte Wallström uppriktig och berättar att målet är ett EU-försvar? Jag är ärligt trött på allt ­dubbelspel om EU. Det som är ett faktum i Bryssel döljs av dimridåer i Sverige.

Wallström är i synnerhet ansvarig för det. Tala sanning om EU-försvaret!

Jens Holm, EU-parlamentariker (v)


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”EU-försvaret, Wallström, forts”

  1. Profilbild för Kristy

    Great hammer of Thor, that is powreullfy helpful!