Corren: Antar du utmaningen, Malmström?

En debattutmaning till EU-ministern i dagens Östgöta Correspondenten. Ställer hon upp? Enligt uppgift har tidningen kontaktat henne. Jag har ännu inte fått något svar. 

Antar du utmaningen, Malmström?
Corren 2008-01-15

EU-parlamentarikern JENS HOLM (v) utmanar EU-minister Cecilia Malmström till debatt om den föreslagna nya EU-konstitutionen.

EU-minister Cecilia Malmström glädjer sig (22/12) åt att hon fick åka till en ceremoni i Lissabon med ljussättningar, musik och vackra tyger. Reinfeldt fick skriva under EU:s nya grundlag – Lissabonfördraget – i två tjocka och fina böcker. Av det drar hon slutsatsen att alla andra svenskar inte behöver lyssnas på. Någon folkomröstning behövs inte, tycker hon.

Men ceremonier är ingen ersättning för verklig demokrati. Med mindre än att alla svenskar får sin chans att stövla fram bland ljus och tyger och skriva på. Eller vägra skriva på.

Lissabonfördraget är till 95 procent en kopia av den EU-konstitution som redan har förkastats av Frankrike och Holland. Nu tänker EU:s politiska toppar tvinga den på oss oavsett vad väljarna tycker. Det flyttar makten på över 50 politiska områden från medlemsländerna till EU. Det gör en militär allians av EU – medlemsländerna förväntas försvara varandra vid angrepp utifrån. Det inrättar en president och en utrikesminister. Även om de kallas för ”ständig ordförande” och ”hög representant för utrikes- och säkerhetspolitik”.

Detta måste medborgarna få ta ställning till. Och flera opinionsundersökningar visar att övertygande majoriteter i EU-länderna vill sätta sig in i Lissabonfördraget och folkomrösta. De är villiga att delta i den demokratiska processen.

Allt detta intresse vill en tystnadens koalition i EU-toppen kväsa. De vågar inte riskera att få nej till svar – så nu ska folkomröstningar undvikas till varje pris. I denna tystnadens antidemokratiska koalition ingår tyvärr Malmström och den svenska regeringen.

Cecilia Malmström: Varför inte mötas och diskutera dessa frågor?

Jag utmanar härmed EU-ministern på en debatt om EU och dess konstitution. Säg bara en tid och plats så kommer jag. Varför inte någonstans i Östergötland?

Jens Holm, EU-parlamentariker (v)


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Corren: Antar du utmaningen, Malmström?”

  1. Profilbild för jens

    För de som är intresserade: Malmström har svarat att hon antar utmaningen, onsdagen den 16 april blir det debatt i Linköping. Det kommer också sändas via Correns webbteve. Jag återkommer med detaljer.