EU återinför exportsubventioner för griskött

EU:s stöd till köttindustrin utökas till ännu en sektor. I torsdags beslutade EU-kommissionens förvaltningskommitté för griskött att åter börja betala ut bidrag för export av griskött från EU-länderna till länder utanför unionen. 31,10 euro kommer framöver att utgå för varje 100 kg halva och hela slaktkroppar samt färskt, kylt och fryst griskött.

Som vi tidigare rapporterat på bl a www.rattvismat.nu bidrar EU:s exportsubventioner till att upprätthålla en miljömässigt och etiskt ohållbar nivå av köttproduktion, och bidrar dessutom till att slå ut jordbruket i fattiga länder, där EU:s djurindustriprodukter dumpas till låga priser.

Sverige har tidigare i flera fall röstat för att öka exportsubventionerna i EU-kommissionens förvaltningskommittéer, trots att man på regeringsnivå sagt sig vara motståndare till dem. Den här gången röstade dock Sverige, tillsammans med två andra EU-länder, emot att återinföra exportsubventionerna för griskött. Hela 21 medlemsländer röstade dock för, och två länder avstod från att rösta.

Toivo Jokkala


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”EU återinför exportsubventioner för griskött”

 1. Profilbild för Marvin

  Excuse me! I`m glad that I found this site! greetings.
  I am from Papua and learning to read in English, give please true I wrote the following sentence: ”Great job with the mirror and bathroom lovely place to sit a spell.”

  Waiting for a reply :p, Marvin.

 2. Profilbild för Ronn

  Badly need your help. I sent the club a wire stating, PLEASE ACCEPT MY RESIGNATION. I DON’T WANT TO BELONG TO ANY CLUB THAT WILL ACCEPT ME AS A MEMBER.
  I am from Lanka and learning to speak English, tell me right I wrote the following sentence: ”jennifer aniston nose job before after.”

  Regards 😀 Ronn.