Höj alkoholskatten!

Ännu ett dråpslag mot den svenska alkoholpolitiken presenterades av EG-domstolens generaladvokat som kräver sänkta vinskatter. Återigen visar EU vad som är viktigast: marknadsfundamentalismen (= att s k handelshinder som höga alkoholskatter ska tas bort) överordnas folkhälsan (relativt höga skatter på vin och annan alkohol).

Sverige måste sätta sig upp mot detta vansinne: Höj alkoholskatterna och inför strikta införselkvoter för alkohol! Det är enda sättet att värna en restriktiv alkoholpolitik. Skärpta införselkvoter var precis vad kristdemokraterna lovade i EU-valrörelsen. Nu sitter de i regeringen och innehar folkhälso- och socialministerposterna. Varför gör de inget?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Höj alkoholskatten!”

  1. Profilbild för J
    J

    Äh det där med folkhälsan som argument tror jag inte på, de som dricker för mycket dricker för mycket även om skatterna höjs. Troligen skaffas det mesta de dricker inte på Systembolaget ändå. Låt oss normaldrickare slippa betala för dessa idéer.