EU fortsätter kampen mot statliga företag

EU-kommissionen kommer imorgon varna Sverige för sista gången för att ha statligt monopol på spelverksamhet. Lyder inte Sverige väntar EG-domstolen. Vänta nu:

Var det inte så att EU inte skulle lägga sig i medlemsländernas välfärdspolitik? Och stora offentliga monopol (Systembolaget, Apoteket, Spelmonopol m m) är en förutsättning för den välfärdsmodell vi har i Sverige: De garanterar att den fria marknaden inte fullt tar över på områden som bör regleras och de genererar pengar till statskassan som kan investeras i välfärden.

Kan ingen fråga Margot Wallström. Hon är ju sosse och kommissionens vice ordförande. Varför ställer hon upp på detta?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”EU fortsätter kampen mot statliga företag”

  1. Profilbild för Mikael Wallgren

    Ja, vad sæger man? Norge ær också illa ute. EFTA domstolen har slagit ner på en trevlig lag som heter ”hjemfellsretten” som går ut på att privatdominerade føretag inte får æga naturresurser i mer æn 60 år. Verkar inte sett någonting i svensk media om det. I Norge ær det en stor grej. Maud O. skulle behøva læra lite av norska Sp, de tjongar på mot det hela som værsta maoisterna…