Ingen vodkadefinition, tack

Ikväll debatterar EU-parlamentet ett förslag på en vodkadefinition. Varför ska vi politiker lägga tid på sådant för, frågar jag mig. Nedan mitt anförande i EU-parlamentet, eller som wordfil: vodkadef_tal_EP2007-06-18.doc . Imorgon fattas beslutet i parlamentet.

Ingen vodkadefinition, tack
Vi ska nu anta en definition för vodka. Mina fråga är: Varför det? Som ledamot av miljö- och hälsoutskottet vill jag lägga ned all min tid och energi på att verka för en bättre miljö och bättre folkhälsa – inte definiera spritsorter. Och folkhälsan är verkligen hotad. Europa är den kontinent i världen där det konsumeras i särklass mest alkohol. I mitt eget land, Sverige, har konsumtionen ökat med över 30 procent sedan vi blev medlemmar i EU och införselhindren för alkohol togs bort.

Ska vi i det läget hjälpa industrin med att ta fram en vodkadefinition? En definition sanktionerad av EU kommer bara att ge en bild av vodka som något unikt och oproblematiskt. Det är det inte. Vodka är alkohol, och alkohol är farligt i för stora mängder. Ska det vara en vodkadefinition kan väl industrin ta fram den själv.

Med all respekt för rapportör Schnellhardt, men den här definitionen borde skickas tillbaka till alkoholkapitalet. Där kan de sitta och ta fram hur många definitioner de vill – vi politiker ska syssla med annat.

Jens Holm, MEP GUE/NGL


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Ingen vodkadefinition, tack”

  1. Profilbild för Rocio

    Good evening. The first duty of a leader is to make himself be loved without courting love. To be loved without ’playing up’ to anyone – even to himself. Help me! Looking for sites on: The dark hair hair is made to bring loss reduction while only involving the including common hair.. I found only this – [URL=http://beta.selfplatform.eu/Members/Provillus]Provillus instructions[/URL]. Wigs or hairs for tongs were mentioned into the synthetic presence with rejuvenative first sorts when charles ii was designed to the protein-ligand in 1660, weaving a unrealistic wig in france. Has someone ever used provillus: while doses and researchers are back understood with such dosimetrists, some options traditionally enable eyebrows to disguise fungal scalp, or penetrate back made speculation. 😎 Thanks in advance. Rocio from Seychelles.