EU-pengar till Israel, definition av antisemitism

För ett tag sedan skrev jag till Europeiska Investeringsbanken och frågade varför de lånade ut 270 miljoner euro till Israel (efter att inte ha lånat ut pengar till landet på över tio år). För ett tag sedan fick jag ett svar. Där framgår det att Israel får pengar från banken varje år. I övrigt är säkert lånen välmenande. Men det är märkligt att EU gör att för att frysa ut och svälta ihjäl den palestinska staten, medan redan den redan rika ockupationsmakten Israel ska få ännu mer pengar.

Läs svaret från EIBs vice-president Philippe de Fontaine Vive här: EIB.pdf

Jag krävde också svar från European Union Agency for Fundamental Rights om deras s k working definition of antisemitism. Den är formulerad på ett sätt så att kritik mot Israel blandas ihop med kritik mot judar (vilket förstås ska bekämpas). Dessvärre kan de fortfarande inte ge besked om vilken exakt status definitionen ska ha och när den ska antas.

Läs svaret och definitonen här:
EUMC001.pdf
EUMC002.pdf
EUMC003_definition.pdf


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”EU-pengar till Israel, definition av antisemitism”

 1. Profilbild för
  Anonym

  Sluta ljug,Jens Holm. EU betalar mkt mer till Palestina än till Israel.
  Du läser EU-definitionen som fan läser bibeln. Du är värre än nazisten Ahmed Rami.
  European Union’s definition är formulerad så att kritik mot antisemitism INTE blandas ihop med kritik mot Israel.
  Din högerextrema propaganda stinker rasistiskt.

 2. Profilbild för Anja Partanen

  åj, glömde skriva mitt namn i inlägget ovan.

 3. Profilbild för jens

  Jag kunde inte hålla med mindre i vad du skriver. Tack ändå för det balanserade inlägget 🙂

 4. Profilbild för Axel Berg
  Axel Berg

  Det är tragiskt att Israelkramarna alltid ska vara så rabiata. Om man inte ser att den här s k definitionen – även om en har en slags brasklapp – är djupt problematisk då är man tyvärr inte öppen för särkilt mycket.

 5. Profilbild för anja

  Så snart de mäktiga och rika EU-lobbyisterna inte kan motbevisa mitt påstående,då anklagas jag för att vara ’rabiat’. Det måste ha varit en riktig komplott som lett till att en så ensidig och obalanserad terroristkramare kunnat smyga sig in i EU-etablissemanget.

  Ge mig fakta istället för propaganda.