Svenskarna vill ha sol och vind

Idag har Ekot rapporterat om att stödet växer kraftigt för förnyelsebara energikällor. Hela 77 procent av svenskarna vill satsa mer på vindkraft. För solenergi är siffran om än högre, 83 procent. Lite tragiskt därför att höra på Ekot senare under dagen att Svenska Handelskammaren inte tror på förnyelsebara energikällor. Men vad är nytt med det egentligen? De är ju motståndare till allt som inte stavas mer ångvältar, bulldozrar och kärnkraft.

Tur de inte styr Sverige, var jag på väg att skriva. Men handelskammaren i styrs av VDn Peter Egardt, moderat och statssekreterare 1991-1994 på regeringskansliet under Carl Bildts tid. Så säker kan man aldrig vara…


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Svenskarna vill ha sol och vind”

  1. Profilbild för Catarina Wahlgren

    Det var spännande att läsa att så många i Sverige är positivt inställda till vindkraften. Vad jag förstår så är det inte bara vår kommun(Norrtälje) som motsätter sig byggen av vindkraftverk. Här säger kommunalrådet nej av estetiska skäl. Vindkraftverk hör inte hemma i skärgården säger han. Jag ska använda denna information för vidare debatt i lokaltidningen.