270 milj euro till Israel

Europeiska Investeringsbanken har nyligen beviljat ett lånt till Israel på 270 miljoner euro. EIB har inte under elva år beviljat några lån till Israel, med nu är det uppenbarligen nytt ljud i skällan. Den palestinska myndigheten ska svältas ihjäl, men redan rika Israel som bryter mot varje tänkbar internationell konvention ska få ännu mer. Absurt. Idag har jag skrivit till banken och frågat vad de håller på med.

Läs brevet här (word): EIBletter.doc

Jag har också skrivit till the European Union Agency for Fundamental Rights med anledning av deras ”Working definition on antisemitism”. Definitionen blandar ihop kritik av Israel med antisemitism (som förstås är fruktansvärt). Det är förstås precis så bosättarfundamentalisterna och andra vill ha det: Så fort man kritiserar Israel ska man kunna anklagas för att vara antisemit. Absurt.

Läs mitt brev här (word): antisem_eumc_letter2007-03-13.doc 
Working definition on antisemitism (pdf): AS-WorkingDefinition-draft.pdf


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”270 milj euro till Israel”

 1. Profilbild för Jinge

  Men Jens då! Vet du inte att t.ex. all antiamerikanism egentligen beror på antisemitism. Det måste vara sant för det har stått i Svenska Dagbladet.

  http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_14894827.asp

 2. Profilbild för jens

  Ja, vilken halsbrytande logik: Kritik mot Israel = antisemitism.

 3. Profilbild för hampus
  hampus

  18 artiklar som nämner Israel, inte en enda pro-Israel får jag antaga? Däremot bara 1 Artikel som nämner tibet(”tibetanska”), men där talar du endast om mat! Jag tror inte du är antisemit. Men det är väl inte så konstigt att du blir anklagad för det, när denna konflikt är den enda du och resten av din muppkompisar talar om. Ingen nämner Tibet, där miljoner slaktats, torterats under 50 år. Tibetanerna har inga självmordsbombare, inga krav på kinas förgörelse, inga tankar om att dränka alla kineser i havet. Men det kanske är det man måste ha för att få uppmärksamhet? Du kan ju passa på att slå ett slag för tibet(trots att ingen antagligen lyssnar), nu, dom närmaste dagarna, för passande nog kommer kinas president till sverige. Israel-palestina konflikten har skördat några tusen dödsoffer över en 7 års period. Hur många dör i sudan varje dag? Vilka var det som 1948 försökte starta en andra Ha-Shoah? Om du inte vet vad detbetyder;http://en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust, så kanske du lär dig något, vem vet? Men vad kan man förvänta sig av en representant för vänsterpartiet? En tripp till gulag kanske skulle vara på sin plats också? Eller var inte det ”den typen av kommunism” ni företrädde? Lite som om nån skulle starta ”Nazi light”; ” funkar i teorin, men i praktien har människor missbrukar det”. Yeah right att nån skulle gå på det(möjligen dom hårlösa amöborna som försöker kidnappa vår nationaldag igår, och som jag tillsammans med Islamister, föraktar mer än er).
  Uppsök en tokdoktor och ta itu med er förträngda ilska. Att projicera den på annat, blir bara patetiskt.

 4. Profilbild för India

  What a great reosurce this text is.