Rädda Hassankeyf

Den flera tusen år gamla staden Hasankeyf i den turkiska delen av Kurdistan hotas av utplåning. Den turkiska staten planerar en gigantisk utbyggnad av ett damm och kraftverkssystem i Kurdistan, vars primära syfte är att få billig energi till industrierna i västra Turkiet. Läs mitt och Ann-Margarethe Livhs pressmeddelande: dammbygge_pressmedd_sv.doc

Min fråga om dammbygget och europeiska företag till EU-kommissionen.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

7 svar till ”Rädda Hassankeyf”

 1. Profilbild för Portakal
  Portakal

  Vad säger lokalbefolkningen där dammbygget planeras ?

  Har du tagit reda på det ?

 2. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Jodå. En stor del av lokalbefolkningen är motståndare till att deras boenden, åkrar och denna historiskt viktiga plats ska läggas under vatten. Det finns en del andra som knappt känner till det.

 3. Profilbild för Portakal
  Portakal

  Jag hade trott att det även fanns en del ur lokalbefolkningen som var för dammbygget… Delvis för att bedriva mera effektiv jordbruk, delvis för att denna damm i sig skulle kunna skapa flera arbetstillfällen. Men jag måste ha trott fel.

  Kan du ange hur stor andel av lokalbefolkningen är mot denna dammbygge ? Har du några källor som kan vara intressanta ?

  MVH

 4. Profilbild för Jens Holm
  Jens Holm

  Det är klart att det alltid finns vissa som kan tjäna på ett sånt bygge.

 5. Profilbild för Kurd

  Det här en av Turkiets metoder att assimilera kurder och deportera kurder från Kurdistan.Turiska staten har ett stor antal damm runt i området men vill bygga denna för deportera kurder från Kurdistan och förinta Kurdisk historia.

 6. Profilbild för Kurd
  Kurd

  Snälla kan turkiet lämna våra historiska kurdiska städer ifred. DEt här är ett försök att förinta kurder kurdistan ooch dess historia

 7. Profilbild för Portakal
  Portakal

  Ärade Kurd,

  Du länkar till en sida som direkt stöder en av EU erkänd terroristorganisation och dess ledare.

  Dessutom såvitt vad jag vet så tillhör staden Hasankeyf Turkiet, och någon region som kallas Kurdistan inte finns annanstans än i Iran. Det finns inte heller några intentioner på att förinta Kurder i Turkiet såsom du påstår.