Svar om Israels handelsavtal

Jag ställde en ny fråga till ministerrådet om EUs handelsavtal med Israel; om det inte var dags att frysa det så länge som Israel bryter mot folkrätten m m. EU har ju gjort så tidigare mot Uzbekistan. Häromdagen fick jag det sura svaret: Israel_igen_svar2007-02-15.doc

Det är så kort så jag klipper in det även nedan:

”I sitt svar på den muntliga frågan H-0995/06 från ledamoten Jens Holm fann rådet ingen anledning att i detta sammanhang gå in på frågan om ett fullständigt eller partiellt upphävande av partnerskaps- och samarbetsavtalet med Uzbekistan av den 3 oktober 2005 eller om ickeuppfyllande av avtalsenliga förpliktelser gentemot ett annat land. Rådet anser att den israelisk-palestinska konflikten på intet sätt kan jämföras med situationen i Uzbekistan.”


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Svar om Israels handelsavtal”

 1. Profilbild för Martin Ståhl
  Martin Ståhl

  Hur duktig är du på badminton?

  Tack för senast, hälsa Fru BoBo !

  Martin

 2. Profilbild för jens

  Jag är grymt grym.