På väg till Strasbourg

Sitter just nu i Amsterdam och väntar på planet till Strasbourg. Där väntar tre dagar av debatter och omröstningar. Det viktigaste för min del är utan tvekan imorgon om CIAs illegala fångtransporter och tortyr på europeisk mark. Rapporten som den ser ut nu kommer rikta mycket hård kritik mot USA, men även den svenska regeringen för avvisningen och tortyren av Ahmed Agiza och Mohammed Al-Zery. Den förra sitter fortfarande i egyptiskt fängelse efter en farsartad militärrättegång. Massvis med ändringsförslag har lagts på den skarpa rapporten, så utgången är oviss. Mest besviken blir jag faktiskt över de svenska socialdemokraternas försök att luckra upp kritiken mot den svenska regeringen och ge sken av att CIAs kidnappning – med svenska regeringens aktiva stöd – inte var en del av CIAs fångtransportprogram. Nähe? Vad var det då? CIA erbjöd tydligen svenska regeringen en ren transporttjänst som den inte ont ananda socialdemokratiska regeringen tackade jag till. Vem kan tro på det?

Läser intervjun med Lasse Ohly i Svenskan. Helt rätt att kräva ett tätt röd-grönt samarbete, med hårda vänsterkrav. Tiden då vänsterpartiet stödde socialdemokratiska regeringar, utan regeringsposter måste också vara förbi.

Ni kanske har sett försöket till att fixa en moblogg här till höger. En moblogg innebär att jag lägger upp info med sms från mobilen. Kommer bli kanon när det väl börjar funka. Just nu har vi en del tekniska problem.

Hoppas vändret är bättre i Strasbourg. Här hänger regnet i luften och det är grått och trist.

 


Publicerat

i

av

Etiketter: