Stäng av 19.55-20.00!

Stäng av din el mellan 19.55-20.00 ikväll! Om tillräckligt många gör det visar vi att vi kan få en nedgång i energikonsumtionen. På sikt betyder det att vi kan minska vår konsumtion och stoppa växthuseffekten. Initiativet kommer från alerta L´Alliance pour la Planete, Frankrike.

5min_repit_banner.pngJag tyckte själv att det var en rätt töntig aktion från början. Men nu har det spritt sig. I Bryssel ska delar ab Grand Place stängas ned, Atomium, statshuset och delar av EU-parlamentet (som jag förstått det). I Paris släcks belysnbingen över Eifeltornet. I synnerhet tycker jag att ansvaret ska ligga på stora företag att stänga av sin verksamhet vid den här tiden. Jag såg att det belgiska stora energibolaget Electrabel har kört annonskampanjer kring detta. Bra. Det är trots allt detta som är vinster med sådana här aktioner: Att få folk att tänka till. Att diskussionen om växthuseffekten måste fördjupas.

Apropå företag och växthuseffekten måste jag erkänna att Vattenfalls annonser och webbsida Climatemap är riktigt bra. Här i Belgien kör det cool tv-reklam på BBC kring detta. OM det har nån substans eller bara är traditionell green wash kan förstås diskuteras.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Stäng av 19.55-20.00!”

  1. Profilbild för Keyla

    Boom shakalaka boom boom, problem svoeld.