Klimatskeptikerna återigen avfärdade

The Independent har läst delar av den rapport som FNs klimatpanel kommer släppa nu på fredag. Intressant läsning. Återigen avfärdas den fåtaliga men högljudda skara som inte tror att människan bidrar till klimatförändringarna. Artikeln skriver bl a att sedan 1850 har 11 av de varmast somrarna inträffat de senaste 12 åren. Det säger det mesta…

Apropå klimatförnekare. Arbetaren har gjort en bra kartläggning av dessa.

3 reaktioner på ”Klimatskeptikerna återigen avfärdade

  1. Ooops! Av en ren slump har artikelförfattarna glömt att berätta att 1800-talet var osedvanligt kyligt och att de flesta av världens stora isar fick växte till just då. När nu jorden blir lite varmare än när den var som kallast målas fan på väggen och varenda människa som vågar yppa ett ord av kritik blir idiotförklarad. Om 95% säger att jorden är platt så måste den vara platt…

  2. Givetvis är inte det faktum att det varit ett stort antal varma vintrar och somrar på senare tid tillräckligt argument för att säja att det är människans aktiviteter som skapar en klimatförändring. Men det finns så många andra rapporter och undersökningar som tyder på att så ändå är fallet. Ett svåremotsagt faktum är det att man i borrkärnor från glaciärer kunnat mäta halterna av växthusgaser många hundra tusen år tillbaka. Det man då funnit är att halterna idag långt överskrider de historiska värdena även med hänsyn tagen till de svängningar som förkommit under denna tid.

  3. Det är idag inte bara varmare än det var på 1800-talet, utan varmare än det sannolikt varti d senaste 1000 åren. Men visst, skulle det inte bli varmare än vad det är idag så skulle det inte vara några större problem. Problemet är att vi vet att det kommer blir varmare pga av de utsläpp vi redan gjort, och än varmare om man tar hänsyn till kommande utsläpp. Och det finns anledning att oroa sig i förtid. När väl temperaturen stigit 3 grader kan vi inte vrida klockan tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s