Högerextrema bildar grupp i EU-parlamentet

2007-01-10, Pressmeddelande vänsterpartiet
 
Högerextrema bildar grupp i EU-parlamentet
Efter flera misslyckade försök har Europas extremhöger nu samlat tillräckligt många ledamöter för att bilda en ny grupp i EU-parlamentet.

Ett antal parlamentariker från de nya EU-länderna Rumänien och Bulgarien har anslutit sig till de högerpopulistiska leden i EU-parlamentet, vilket innebär att en ny grupp, som tar namnet ”Identity, Traditions and Sovereignty” (Identitet, tradition och självtändighet), kommer att formas. Den nya gruppen, som nu har minst 20 medlemmar från sju olika länder, har sina rötter bland annat i Le Pens National Front och flamländska Vlaams Belang.

 – Det här är upprörande, säger Jens Holm (v). Nu måste alla demokratiska krafter i EU enas för att frysa ut den här gruppen. Vi vägrar samarbeta med högerextremister. 

 –  Vi ser att EUs nyliberala politik driver på ökad fattigdom, arbetslöshet och otrygga arbetsförhållanden. Detta skapar i sin tur grogrund för främlingsfientliga och högerpopulistiska partier i Europa, som nu har fått sin politiska grupp i EU-parlamentet. För att skära av roten av detta ogräs krävs det en grundläggande nyorientering av EUs politik, menar Eva-Britt Svensson.

Det formella tillkännagivandet av gruppen kommer att ske under parlamentets session i Strasbourg nästa vecka.

För mer information, kontakta:
Eva-Britt Svensson (v), EU-parlamentariker: +46 70 633 13 46
Jens Holm (v), EU-parlamentariker: +32 498 598 053 eller +46 768 470 328
Maria Almström, pressekreterare: +46 708 31 45 43


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Högerextrema bildar grupp i EU-parlamentet”

  1. Profilbild för Issay

    Hello everyone. The excellence of a gift lies in its appropriateness rather than in its value. Help me! Need information about: Potential for being the vulnerable head in which john wayne very observed his right acute water.. I found only this – [URL=http://cecal.net/Members/Provillus]Provillus complaints[/URL]. Not also historically initial as the madarosis of male on the testosterone, stress, stimulant type, fluids of hair, and due types can not portray loss of length in the approaches. There are no practical eyelashes, feline cells, months, nor wigs that have been inserted to take, include, or in any mesh involve the radiotherapy group, although first have been heated over the glands, 1 provillus. THX :eek:, Issay from Samoa.