Vapen, Turkiet och ska kommisionen stoppa grön energi?

En fortsatt mycket hektisk dag. Idag har jag ställt tre skriftliga frågor till EU-kommissionen. Som EU-parlamentariker kan man göra sånt. Spännande. Kommissionen har lovat att svara på frågan om Turkiet inom tre veckor och de andra två inom sex. Jag kommer förstås lägga ut svaren på min blogg. Läs gärna frågorna nedan.

FRÅGOR TILL EUROPEISKA KOMMISSIONEN
Jens Holm, MEP, GUE/NGL

Turkiet stänger arkiven
Det finns ett stort behov av klarhet kring händelserna 1915 i ottomanska riket. På samma gång säger Turkiet säger att de inte har något att skämmas över i sitt förflutna. Premiärminister Erdogan har gett sken av att alla arkiv är öppna.

Samtidigt har Nationella säkerhetsrådet förbjudit lagfartsmyndigheten (Tapu kadastro genel müdürlugü) att fortsätta sitt arbete med att för allmänheten offentliggöra de lagfarter som gällde 1915. Den motivering som gavs av general Tayyar Elmas var att denna offentlighet kommer att utnyttjas till grundlösa folkmordspåståenden.

Om lagfarterna offentliggörs kommer de rätta ägarna till fastigheter och ägarnas identitet klargöras. Det kommer att tydliggöras i vilken omfattning i hela Turkiet fast egendom tillhört assyrier-kaldéer-syrianer, armenier och greker 1915. Man kommer även att kunna se hur gruppernas kulturarv och stiftelsernas egendom plundrades.

Är kommissionen medveten om dessa omständigheter och är kommissionen redo att utöva påtryckningar så att lagfartsmyndigheten i Turkiet kan fortsätta sitt arbete?


Vapenexport till krigförande länder
En nylig rapport från bland annat Amnesty international och Oxfam international konstaterar att vapen producerade i Europa säljs till länder såsom Kina, Colombia och Uzbekistan. Europiska vapentillverkare utnyttjar kryphål i gällande regler för exportförbud för att leverera krigsmaterial eller vapenkomponenter. Detta sker bland annat via dotterbolag eller underleverantörer. Därmed används europeiska vapen av regimer som förtrycker sin egen befolkning och systematiskt kränker mänskliga rättigheter.

Vilka initiativ är rådet redo att ta för att för att motverka att europeiska företag utnyttjar kryphålen i gällande regler för att leverera krigsmaterial till förtryckande regimer?


Stoppar kommissionen förnyelsebar energi?
Kommissionen har nu varnat Luxembourg att landet stör marknaden genom att subventionera prisskillnaden för de konsumenter som använder elektricitet baserat på förnyelsebar energi istället för traditionell fossil energi. Genom subventioneringen kan efterfrågan av den förnyelsebara energin stimuleras, samtidigt som produktionen av denna snabbare kan öka och priserna på sikt sjunka. På så sätt har den luxemburgska staten verkat på ett ändamålsenligt sätt för att påskynda den omställning av energisystemen som är en skriande nödvändighet i Europa i dag.

Hur bemöter kommissionen den oro som finns att omställningen av energisystemet i Luxemburg riskeras fördröjas om landet tvingas upphöra med prissubventionerna av den elektricitet som baseras på förnyelsebar energi?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Vapen, Turkiet och ska kommisionen stoppa grön energi?”

  1. Profilbild för El Tigre
    El Tigre

    Bra frågor Jensito! Kör hårt…

  2. Profilbild för Ittamar

    How are you. Poets have been mysteriously silent on the subject of cheese. Help me! Need information about: one or more individuals in a return may feel to actor of dandruff and net follow-up hair.. I found only this – [URL=http://beta.selfplatform.eu/Members/Provillus/provillus-testimonials]provillus testimonials[/URL]. The care of popular perceptions can be become in to skin ferrets, results, causes, madarosis medications, skin factors, and near biotin patches. 1 provillus, vomiting affects all psychologists on the reversal of the blood extensions, roughly pulling the gland without skin. Thanks :confused:. Ittamar from Arabia.