Demonstrationer: EU och trängselavgifter

Igår var en bra dag.

Torgmöte med Nej till EU och Gustaf Fridolin (mp), intervjuad av en colombiansk radiokanal och barnvagnrally för trängselavgifter.

Nån sa att det var omodernt med EU-kritik. Jag tycker tvärt om. Runt om i Europa blir allt fler skeptiska till den inriktning som EU slagit in på: nyliberalism, militarisering och beslut bakom stängda dörrar. Jag tycker att de två timmarna på torgmötet vid femte Hötorgsskrapan också gav besked detta. Massor av människor kom fram och skrev under uppropet om den bortglömda valfrågan: EU:s grundlag. Uppropet kräver helt enkelt att vi ska få folkomrösta i Sverige, på samma sätt som man har fått folkomrösta, eller ska få göra det, i en mängd andra EU-länder. Därför sa jag i mitt tal att det finns två saker man själv kan göra om man vill ha en folkomröstning: Rösta på ett EU-kritiskt parti nu i valet och skriv under uppropet för en folkomröstning (150 000 pers har redan gjort det). Vill du skriva under kan du göra det här: www.folkomrostning.nu Jag skrev förresten en debattartikel på Sourze.se om grundlagen som du kan läsa här.

Mitt under torgmötet blev jag telefonintervjuad av den colombianska närradiostationen Cafe Estereo, som finns här i Sthlm. Spännande att bli intervjuad på spanska och kul att colombianerna i Sthlm är intresserade av valrörelsen.

Sedan var jag med ett ”Barnvagnsrally för trängselavgifter”: En massa föräldrar, barnvagnar och förstås barn tågade genom söder och skrek: Kortare kö, bättre miljö – trängselavgifter Ja! Superkul! Jag och K skrek högst av alla, tror jag.
När vi var vid Mariatorget var vi några som höll tal. Jag pratade om det stora internationella intresset (som är enormt) för trängselavgifterna + alla satsningar som man kan göra på kollektivtrafiken (avgifterna inbringar 500 – 1000 miljoner kr per år) om det blir ett Ja den 17 september. Nätverket Småbarnsföräldrar för trängselavgifter bildades. Kul!

Barnvagnsrally 2006-09-02_009.jpg Barnvagnsrally 2006-09-02_011.jpg


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Demonstrationer: EU och trängselavgifter”

  1. Profilbild för Mimmi
    Mimmi

    Grymt snygga och coola föräldrar i det där tåget! Väldigt fresh med trängselavgifter!