Ät mindre kött – uppmanar myndigheter

Detta är mycket, mycket efterlängtat: Livsmedelsverket och Naturvårdsverket uppmanar till minskad köttkonsumtion i sina nya kostråd. Tidigare har råden endast inriktat sig på hälsa, men när nu miljö har tagits med blir uppmaningar till minskad köttkonsumtion. Kosten står ju för minst en fjärdedel av hushållens klimatpåverken så det är på tiden.

Som om myndigheter säger man sig vara först i Europa med denna form av råd (jag vill minnas att Storbritannien gick ut med något liknande för något år sedan…). Framsynt, modernt och viktigt i klimatkampen är det i vart fall.

Men varför tror man att man måste skicka ut det på konsultation till alla andra EU-länder? Det är ju bara att lansera kostråden. EU ska inte besluta i allt.

Läs mer hos konsumentverket.

Själva kostråden (som pdf).

Se också hos Naturvårdsverket


Publicerat

i

av

Etiketter: