Presstödet – vad var det jag sa, en gång till

Återigen konstaterar EU-kommissionen att de svenska presstödsreglerna strider mot EUs konkurrensregler. Återigen konstateras att detta är inget vi får bestämma över själva. På sikt kanske vi bara har en rikstäckande morgontidning. Detta eftersom stödet till Svenska Dagbladet nu hotas. På samma sätt kan Sydsvenskan på monopol i Skåne. Bonnier kan jubla. Frågan är om inte kulturministern också gör det. Moderaterna har ju alltid varit motståndare till presstödet. Efter att ha anmält sitt eget förslag får de nu stöd av nyliberalerna i kommissionen.

DN.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s