Maktdelningen fortsätter

De två största partigrupperna konservativa EPP och socialdemokratiska PSE är nu överens om att fortsätta att dela makten mellan sig uppger European Voice. Som jag har berättat tidigare (samt tar upp i boken EU inifrån) handlar det inte bara om ordförandeposter i utskott och parlamentet, utan om så gott som alla politiska frågor. Junilistan har efter en noggrann sammanräkning kunnat konstatera att S och M röstar lika i över 90 procent av omröstningarna.

Mindre än en vecka efter valet är alltså socialdemokrater och moderater överens om att samarbeta istället för att faktiskt driva den politik man har gått till val på. Vore jag sosse skulle jag vara grymt besviken. Om någon tycker att detta är att svika väljarna så säger jag att de har helt rätt. Kom ihåg det till nästa val. Det blir ingen vänsterpolitik med S i EU-parlamentet, så enkelt är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s