EU-kritiker bäst på öppenhet

Läser Open Europes ranking av EU-parlamentarikernas prestationer för ökad öppenhet och demokrati i EU. Kul att hamna på plats 27 av alla 785 EU-parlamentariker. Fantastiskt, men inte förvånande, att min kollega Eva-Britt Svensson blir nummer 7 och EU-kritikerna Carl Schlyter nr 1 och Nils Lundgren nr 5.

Men, vad jag tycker är så offantligt synd är att Open Europe inte räknar med vad som presterats under hela mandatperioden. Jag började ju i september 2006. Innan mig hade Jonas Sjöstedt gjort ett utmärkt jobb, men eftersom han inte sitter nu räknas inte hans prestationer med. Överhuvudtaget! Då blir det faktiskt omöjligt att hamna bland top-10, där jag vill vara i dessa frågor.

Detta problem gäller inte bara den här genomgången, utan faktiskt i de flesta. Ska man vara rättvis borde väl man räkna samman det jag gjort samt Sjöstedt, alltså i ett Holm-Sjöstedt-resultat. Det borde inte vara så svårt, och det blir framför allt mest rättvist. Detta gäller förstås för andra ledamöter som kommit in under pågående mandatperiod, t ex Olle Schmidt (FP) och Göran Färm (S) samt de som varit föräldralediga, t ex Åsa Westlund (S).

Ni missade väl inte att jag och Eva-Britt var bäst av svenskarna på Frihet på nätet i en fransk granskning i fjol.

SvD, DN.


Publicerat

i

av

Etiketter: