Bestäm vem som får pengarna!

Idag har Aftonbladet en artikel där man granskar EU-parlamentets bisarra ersättningssystem. Bisarrast av allt är ersättningarna för våra resor. För en resa t/r Stockholm-Bryssel betalar parlamentet ut drygt 20 000 kr. Trots att det är omöjligt att hitta en resa som kostar ens hälften. Sedan jag började i EU-parlamentet har man betalat ut över 2 miljoner kronor i reseersättningar. Bara till mig!

Jag vill inte ha pengarna. Därför skänker jag bort allt överskott utöver vad biljetterna verkligen har kostat. Sedan jag började har jag donerat bort en bra bit över en miljon kronor. Min kollega Eva-Britt Svensson gör samma sak.

Nu har jag 50 000 kr över. På Aftonbladet.se kan DU bestämma vart pengarna ska gå. Gör det!

Glöm inte att rösta på en EU-parlamentariker som vägrar att sko sig på systemet. Alla vänsterpartiets kandidater kommer att skänka bort sitt överskott.

Förrsten vissa tror kanske att saker och ting kommer att bli bättre med EU-parlamentarikernas nya lönesystem. Dessvärre inte. En EU-parlamentariker kommer även i framtiden kunna casha in jättelika belopp. Såvida han eller hon inte skänker bort dem.


Publicerat

i

av

Etiketter: