Grönlandsisen smälter allt snabbare

Dansk media rapporterar idag om att avsmältningen går snabbare än någonsin på Grönland.

Nordjyske skriver bland annat:

Siden 1995 har den grønlandske is gennemsnitligt fået havene til at stige 0,7 mm hvert år. Det svarer til en fjerdedel af den stigende globale vandstand, der for tiden ligger på omkring tre mm årligt – og sandsynligvis mere, da tallet ikke medregner effekten af, at vand udvider sig, når det bliver varmere. Stigningen kan derfor vise sig at være op til det dobbelte.

– Bidraget fra Grønland på 0,7 mm pr. år er cirka tre gange større, end vi tidligere troede. Det kommer bag på os, at tallet er i den størrelsesorden. Årsagen er, at indlandsisen smelter hurtigere og hurtigere. Alene siden 1995 er indlandsisens smeltningsareal vokset med otte procent, siger Sebastian Mernild.


Publicerat

i

av

Etiketter: