Den viktigaste debatten

EU-parlamentet och LRF bjuder in till valrörelsens kanske viktigaste debatt. Den om: Maten, klimatet och energin. Ser mycket fram emot den. Antalet hungrande ökade med 100 miljoner i fjol, råvarupriserna åker berg- och dalbana, klimatförändringarna går fortare än någon kunnat förutspå och EUs ambitioner är långt från vad som behövs.

Det är särskilt kul att LRF är med och arrangerar. LRF och bonderörelsen skulle kunna ta täten i kampen för en rättvis och rationell livsmedelsproduktion och klimatlösningar som funkar. Men hittills har LRFs ledning varit en bromskloss i det arbetet. Man har lobbat mot en minskad köttkonsumtion (det skulle ju kunna innebära en strålande marknad för vegetabilier, vilket skulle gynna merparten av LRFs medlemmar), man klamrar sig fast vid EUs bidragspolitik och har medlemsorganisationer som dumpar jordbruksöverskottet med EUs exportbidrag.

Men, kanske har jag fel. Vid vårt köttskattseminarium häromveckan instämde exempelvis LRFs representant i att köttkonsumtionen måste minska och kanske vill organsiationen ha en mer ambitös klimatpolitik än jag tror? Vi får väl se vad LRF tycker och alla andra partier nästa vecka…

Mer info nedan (glöm inte att anmäla om du vill komma).

Maten, klimatet och energin − hur ska EU möta utmaningarna?
Välkommen på lunchdebatt om jordens och skogens roll för att möta de utmaningar Europa står inför. Räcker jorden till för såväl mat- som energiproduktion? Hur nyttjas skogen på bästa sätt?

I debatten medverkar ledamöter av Europaparlamentet och kandidater i valet till Europaparlamentet som hålls den 7 juni 2009.

Tid och plats
Måndagen den 20 april kl. 11.30-12.30 med efterföljande lunchbuffé.

Plats: Europahuset, Regeringsgatan 65, plan 2, i Stockholm.

Medverkande
Martin Andreasson (FP)
Lena Ek (C)
Björn von der Esch (JL)
Jens Holm (V)
Gunnar Hökmark (M)
Per Landgren (KD)
Isabella Lövin (MP)
Anders Ygeman (S)

Moderator
Martin Ådahl, chef för tankesmedjan Fores
Anmälan
Sista anmälningsdag är den 17 april.

Anmälan görs per e-post till: epstockholm@europarl.europa.eu


Publicerat

i

av

Etiketter: